Ескалацията на конфликта между Израел и Хамас съдържа огромен потенциал от глобална

...
Ескалацията на конфликта между Израел и Хамас съдържа огромен потенциал от глобална
Коментари Харесай

Президентът предупреди за невиждана по мащабите си криза

Ескалацията на спора сред Израел и " Хамас "  съдържа голям капацитет от глобална дестабилизация и невиждана по мащабите си филантропична рецесия. Своевременната реакция на Организация на обединените нации и на цялата интернационална общественост, с цел да има деескалация, е доста значима ". Това съобщи президентът Румен Радев.

" Очакваме двете страни да проявят разсъдък, въздържаност, с цел да се избегне последваща ескалация, която да докара до мъчно обратими последствия ", сподели още Радев.

Той разяснява и тематиката с незаконните мигранти. Според него и в този момент има военнослужещи по нашата граница с Турция, като при потребност ще бъдат изпратени още. На въпроса дали евентуалната бежанска вълна ще попречи на влизането ни в Шенген Радев напомни, че е трябвало да влезем на 1-ви октомври.

" Затова чакам доста по-активни дейности от страна на кабинета по взаимоотношението с нашите сътрудници ", сподели президентът.

Той акцентира, че е необходимо технологично възобновяване на службите за сигурност, на Гранична полиция, на Въоръжените сили, само че най-много се нуждаем от концептуално възобновяване.

" Това са нови форми, нови начини за водене на военни дейности, въобще нова организация на структурата за сигурност ", означи президентът.

Държавният глава взе участие в тържествената гала по заграбване на първо офицерско звание на курсантите от специализация " Медицинско обезпечаване на въоръжените сили " от випуск 2023 – " Васил Левски " на Висшето военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров "  във Военномедицинската академия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР